Traverse gaat vrijdag open

27 july 2011
Hilversum

Bezoekers, reizigers en werknemers van het Media Park krijgen met de nieuwe traverse een directe en korte verbinding tussen de perrons van station Hilversum Noord en het hart van het Media Park. Maar ook bewoners uit de wijk hebben door het gebruik van de nieuwe liften voordeel van de verbeteringen.

ProRail, dat in opdracht van de gemeente Hilversum de afgelopen maanden werkte aan station Hilversum Noord, noemt de nieuwe verbinding met het Media Park comfortabel, ook voor gehandicapten. Naast brede looptrappen komen er op drie locaties liften: op de beide perrons en op het 'Franse Pleintje' op het Media Park. De traverse gaat over de Mies Bouwmanboulevard heen en over het noordelijke deel van het Studiocentrum. De nieuwe traverse van 200 meter is dus langer dan de oude traverse die slechts twintig meter is. De oude traverse is vanaf vrijdag gesloten zijn en wordt later afgebroken.

Het ontwerp van de nieuwe traverse heeft qua kleur en uitstraling een duidelijke relatie met radio en televisie. Op 15 september wordt de traverse officieel geopend.

Foto Studio Kastermans