Centrum weer in teken van denksport

02 june 2011
Hilversum

HILVERSUM - Wie durft, kan vandaag zaterdag 14 april dammen tegen wereldkampioen Ton Sijbrands. Dit is een van de activiteiten tijdens Hilversum Denkt, het jaarlijkse denksportevenement in het centrum.

Iedereen kan tussen 10.15 en 16.00 uur plaatsnemen achter een van de damborden in het Hilvertshof om een wedstrijd te spelen tegen Sijbrands. Deelname aan dit simultaandammen is gratis. Bij winst wordt een herinnering uitgereikt. Sijbrands was al in 1967 Nederlands kampioen en wist daarna alles te winnen wat er in de damsport te winnen viel, waaronder tweemaal de wereldtitel. Ook brak hij het wereldrecord blindsimultaandammen door 24 tegenstanders te verslaan.

Verspreid door het centrum staan zaterdag bridge-, dam-, go- en schaakwedstrijden, waaraan Hilversummers kunnen deelnemen of toekijken. Zo staan er in het Hilvertshof schaakborden waarop men het kan opnemen tegen Hilversumse wedstrijdschakers. Ook daagt Frank Jansen, Nederlands kampioen Go, bezoekers uit een potje tegen hem te spelen. Belangstellenden kunnen uitleg krijgen over hoe Go gespeeld kan worden.

Hilversum Denkt wordt georganiseerd door de Hilversumse denksportverenigingen. De hele dag is er informatie over hun verenigingsactiviteiten te krijgen. Ook zijn er wedstrijden waarvoor geïnteresseerden zich van tevoren moeten aanmelden. De prijsuitreiking hiervan is om 16.30 uur in de Akker, aan het Melkpad 14a. Voor meer informatie kan men bellen naar telefoonnummer 035 6292398 of kijken op www.hilversumdenkt.nl.