Deal voor 180 woningen in wijk Overmeer-Zuid

16 october 2013
Nederhorst den Berg

Onderdeel van de plannen is de realisatie van circa zestig huurwoningen door de woningcorporaties de Alliantie en Het Gooi en Omstreken. De intentieovereenkomst moet binnen drie maanden leiden tot een ontwikkelovereenkomst.

Na de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen de eerste woningen in de loop van het volgende jaar worden gebouwd. In het gebied worden tevens vrije kavels voor zelfbouw aangeboden.

'Het ondertekenen van deze intentieovereenkomst is een belangrijke mijlpaal in een langdurig ontwikkelproces in een periode waarin het moeilijk is een gebiedsontwikkeling tot stand te brengen', meldt Van Waveren. 'In de huidige tijd is het bijzonder dat zo voorspoedig met een ontwikkelaar/bouwer overeenstemming kon worden bereikt zonder nadelige financiƫle effecten voor de gemeente.'

In het gebied is in 2011/2012 het nieuwe sportcomplex Meerzicht en kinderopvang Kidswereld gerealiseerd. De eerste fase woningbouw omvat circa zestig woningen variƫrend van rijwoningen, 2 onder 1 kapwoningen, vrije kavels tot appartementen. Een deel van de woningen wordt ontwikkeld als seniorenwoning.