Projectontwikkelaar moet bomen planten

12 october 2012
Laren

De Raad van State keurde woensdag de vergunning goed waarin dat is geregeld. Een buurtbewoonster eiste dat de projectontwikkelaar al eerder de bomen gaat planten, omdat de buurt inmiddels anderhalf jaar tegen een gapend gat aankijkt. De Raad vindt dat niet nodig.

De projectontwikkelaar wil op het perceel het appartementencomplex Residence 't Hoefloo bouwen. De verkoop van appartementen gaat echter niet goed, zodat er van bouwen nog niets terecht is gekomen. Wel had de ontwikkelaar tegen de regels in al 17 bomen gekapt, waarvoor hij overigens niet werd bestraft door de gemeente.

De gemeente houdt de ontwikkelaar echter aan het voorschrift dat binnen een jaar na goedkeuring van de kapvergunning bomen op het perceel worden herplant. De ontwikkelaar wilde zelf wachten totdat de appartementen er staan.

Overigens wilde de ontwikkelaar dat de buurtbewoonster buiten deze procedure werd gehouden, omdat ze geen belanghebbende zou zijn. Vanuit haar woning zou ze niets kunnen zien van de bouwlocatie en de bomen. Maar de Raad oordeelt dat dit wel zo is en dat dus haar bezwaren ook behandeld moesten worden.