Filmopnamen in Stein; even de auto aan de kant

24 november 2012

Op 1 november is het voor even weer 1979 op het Wilhelminaplein. Niet dat de straat doorgaans zó 2012 oogt. Met een beetje geluk is het modernste pand aan het plein van nèt voor 1979. Haast de hele rest is van monumentale waarde. Niet voor niets dus, dat regisseur Pieter Kuijpers uit Tegelen deze plek kiest als een van de decors voor zijn nieuwe film. 

De film, met een voornamelijk Limburgse cast, gaat over de 13-jarige Bart (gespeeld door de 12-jarige Bram van Schie uit Oost-Maarland). Hij komt uit een katholiek gezin en wordt verliefd op de ongelovige Moniek. Zij niet op hem, al vindt ze hem best leuk. Moniek wordt ongeneeslijk ziek en alleen een wonder kan haar redden. Dus steelt Bram de auto van zijn ouders en rijdt hij met zijn grote liefde naar het Vlaamse bedevaartsoord Scherpenheuvel. Daar gebeurt inderdaad een wonder.

Voor de film zijn ook opnames gemaakt in Klimmen, Sint ODiliënberg, Steyl, Stevensweert en Maastricht en omgeving. Pieter Kuijpers maakte eerder onder meer de films Van God Los en TBS.