Rotterdamse bussen en trams vaak niet op tijd

12 june 2012
Rotterdam

Op de punctualiteit scoort geen enkele vervoerder voldoende, zo komt het vooral vaak voor dat het openbaar vervoer te vroeg vertrekt. Wethouder Jeanette Baljeu (Verkeer) zegt echter dat ze hier nog geen boetes voor mag opleggen. Met de nieuwe busconcessie, die in december ingaat, zou dit straks wel kunnen.

Verder blijkt dat er vorig jaar meer gebruik is gemaakt van het openbaar vervoer. Vooral metrolijn E trok veel meer passagiers. Gemiddeld waren er in 2011 per dag ruim 215.000 'instappers' in de metro, 115.000 in de tram en 92.000 in de bus.

Reizigers zijn bovendien positief. De gemiddelde beoordeling voor het OV ligt op een 7.3. Vooral vervoerder Qbuzz scoorde hoog en mag zichzelf zelfs de op één na beste van Nederland noemen. De busvervoerder mag echter volgend jaar niet meer in Rotterdam rijden, maar moet haar taken door de concessie overdragen aan de RET.

Meedenken
Heb jij ideeën hoe het openbaar vervoer in Rotterdam beter kan? De Rotterdamse fractie van GroenLinks heeft woensdag de website ov-idee.nl gelanceerd. Hierop kunnen Rotterdamse reizigers hun ideeën kwijt voor verbetering van de dienstregeling van bussen, trams en metro's.