'Mijn hart ligt bij spanning'

10 july 2012
Rotterdam

Chinouk Thijssen (1983) debuteerde in 2009 met de thriller Liefdesduivel, gevolgd door de columnbundel Hopeloze prinses. In 2011 schreef ze de Thriller on Demand Eindeloos voor VrouwenThrillers.nl en korte thrillerverhalen van haar hand werden in verschillende bundels gepubliceerd. Chinouk werkt fulltime als freelance redacteur en schrijfster.

Hij is van Mij gaat over de 24-jarige Zara Roos. Ze is de alleenstaande moeder van Sam en Lauren. Wanneer ze een baan krijgt aangeboden als manager in een trendy kledingwinkel verandert haar leven drastisch. Niet langer is ze alleen verantwoordelijk voor haar vierjarige tweeling, haar leidinggevende functie eist veel van haar. Wanneer Zara een relatie krijgt met Arthur blijkt dat zij niet de enige is die gevoelens voor hem heeft. De sfeer tussen Zara en haar collega's wordt steeds grimmiger en als blijkt dat het niet hierbij blijft is ze vastbesloten uit te vinden wie het op haar gemunt heeft.

Annette Kijne-Hulscher van VrouwenThrillers.nl meldt dat ze het boek in een adem heeft uitgelezen. Judith Visser, thrillerauteur, is het volledig met haar eens: 'Door de prettige en toegankelijke stijl leest Hij is van mij lekker weg. De spanning blijft tot het einde aanwezig, waardoor je als lezer steeds nieuwsgieriger wordt naar de (knappe!) ontknoping en afloop.'