Markt Noordplein terug

30 december 2011

Het omfietsproduct is een nieuw creatief initiatief voor de deelgemeente Noord. Iedereen mocht meedoen, van jong tot oud, van bewoner tot ondernemer. Het kon gaan om een dienst, een product, een (klein) evenement of wat dan ook. Zolang het maar zó interessant was dat mensen van overal vandaan willen 'omfietsen' of omrijden om naar Rotterdam Noord te komen om dit te zien. De prijs bestaat er uit dat het idee en de bedenker in de spotlights belanden. Indien mogelijk wordt het uitgevoerd, wat bij het idee voor de markt misschien gebeurt. Genevieve Jubitana is hier serieus mee bezig. Ze wil graag een markt met eerlijke, biologische producten en wat nostalgie weer terugbrengen in de wijk.

Ook bij de uitreiking van het omfietsproduct bij Ha..Gebak! bij Hilly van West aan het Noordplein was het druk. Natuurlijk deelde Hilly iets lekkers uit bij de warme chocolademelk: cupcakjes.

De juryprijs was voor Floor van Dongen voor Nonprofit reclame voor Noord. Ze bedacht een ogenschijnlijke simpele manier om reclame te maken, namelijk op de fiets. Als je een auto kunt omtoveren tot een rijdend reclamebord, waarom een fiets dan niet? 'Het is ideaal voor kleine ondernemers die hun naam willen verbinden aan een gezond vervoermiddel. Je fietst er niet voor om, maar het valt wel op', vindt Gies. (zie meer: www.powerlab.nu) Overigens gaan de plannen die het niet haalden niet verloren. Gecombineerd zou het volgens Gies best wat kunnen worden. Mensen samen brengen is ook een van hun doelen, dus zo worden er twee vliegen in één klap geslagen.