Jongeren GroenLinks nodigen Dieuwertje Blok uit in Roermond

27 november 2012

Afgelopen dagen ontstond er veel ophef over de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal. Een aantal acteurs probeert Limburgs te praten, wat resulteert in een onverstaanbare combinatie van Brabants en Duits. Dit tot grote verontwaardiging van veel Limburgers.

Ook Dwars Limburg reageert verbolgen. Afdelingsvoorzitter Max Tollenaar: “Het Sinterklaasjournaal heeft haar huiswerk belabberd gedaan. Het programma geeft een compleet vertekend beeld van de inwoners van Roermond. Dit valt ons ontzettend tegen van deze vooraanstaande journalistieke rubriek.”

De Limburgse GroenLinkse Jongeren nodigen presentatrice Dieuwertje Blok daarom uit voor een rondleiding door Roermond. “De NTR moet nog veel leren over de Limburgse bevolking. Hoe kunnen we die kennis beter opvijzelen dan met een rondleiding?”

Brief Dwars aan Diewertje Blok: 

Roermond, 15 november 2012

Geachte mevrouw Blok,

Afgelopen dagen is er veel ophef ontstaan over de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal. Daar probeert een aantal acteurs Limburgs te praten, wat resulteert in een onverstaanbare combinatie van Brabants en Duits. De uitzendingen leidde tot grote verontwaardiging onder veel Limburgers.

Volgens ons heeft het Sinterklaasjournaal haar huiswerk belabberd gedaan. Het programma geeft een compleet vertekend beeld van de inwoners van Roermond. Dit valt ons ontzettend tegen van de vooraanstaande journalistieke rubriek die het Sinterklaasjournaal is.

De NTR moet duidelijk nog veel leren over de Limburgse bevolking. Hoe kunnen we die kennis beter opvijzelen dan met een rondleiding? Wij willen u daarom uitnodigen voor een rondleiding door Roermond.

Wij hopen dat u positief staat tegenover onze uitnodiging. Hopelijk kunnen we spoedig een afspraak maken over de rondleiding die wij u willen aanbieden.

Vriendelijke groet,

Max Tollenaar
Voorzitter DWARS Limburg, GroenLinkse Jongeren