AJOC Festival stopt na 30 jaar maar voorzitter blijft positief: 'Tentfeestje komt er vast weer'

05 december 2012
Mijdrecht

,,Maar", zo zegt voorzitter Jeroen van Schie: ,,de AJOC Jongerenvereniging gaat door! We zullen ons richten op leuke feestjes en bandavonden in het clubhuis in Mijdrecht: Immitsj."

De vraag die bij iedereen op de tong ligt: waarom is deze beslissing gemaakt?

Van Schie: ,,We hebben afgelopen jaren grote verliezen geleden. De bezoekersaantallen lopen terug. In 2006 hadden we nog een superjaar met zo'n 5000 bezoekers per avond. Daarna werd het steeds minder. We hadden dit jaar bepaalde doelen gesteld, onder andere wat bezoekersaantallen betreft, om door te kunnen gaan. Die doelen zijn niet gehaald."

Ook het vinden van voldoende vrijwilligers is moeilijk geworden, legt de voorzitter uit. ,,Doeners, die helpen tijdens het festival, die zijn er genoeg. Maar we hebben ook vrijwilligers nodig die met de organisatie en voorbereiding helpen. Die zijn nauwelijks te werven. Het blijkt nu weer erg lastig om een nieuwe penningmeester te vinden, bijvoorbeeld."

Waar kijkt Van Schie met plezier op terug? ,,Twee momenten blijven me het meest bij: om op maandagavond, als alles opgeruimd was, met alle vrijwilligers tijdens een barbecue terug te kijken op weer een geslaagd festival! En: vanaf het podium tijdens een goed optreden zien hoe 5000 mensen helemaal uit hun dak gaan."

De toekomst? ,,We willen ons weer richten op zaterdagavondfeesten in ons clubgebouw. We hebben ervoor gekozen goede lokale bands te programmeren. 5 januari is de eerstvolgende avond. Dan komt Draw the Parade, met de nu ex-zanger van The Red17, spelen. Echt een topband. De bandavond afgelopen weekend was ook erg gezellig. Daarnaast blijven we het vrijdagavondcafé houden en leuke AJOC uitjes en activiteiten organiseren."

AJOC zoekt ook leden. "We hebben er nu zo'n 180. Er is ook een lid van 68 jaar trouwens! Ik zou zeggen: word lid als je van gezelligheid houdt, of kom in ieder geval langs in ons clubhuis. Iedereen is welkom. Ook bij onze uitjes."

En?. Komt er ooit weer een festival? Van Schie lacht. ,,Tja, ik sluit niets uit. Een tentfeestje zal er vast weer komen. En wie weet een festival. Tijden kunnen altijd veranderen!"

Kijk voor meer informatie en de agenda op www.ajoc.nl