Buren Tuindorp knappen onooglijk stuk groen op

06 march 2014
Den Helder

Ze hebben een plan gemaakt voor een moestuin. Het plan is ingediend bij de wedstrijd Kern met Pit van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM).

Kern met Pit daagt bewoners uit om met hun idee voor verbetering van de woonomgeving aan de slag te gaan. Wie een goed plan heeft en denkt dat het haalbaar is om binnen een jaar te realiseren, kan zich aanmelden. De KNHM staat klaar voor de bewoners met tips en contacten in hun netwerk.

Gerealiseerde projecten ontvangen 1000 euro en kunnen meedingen naar de eerste plaats voor de provincie Noord-Holland en Nederland voor nog weer extra geld. De uitslag volgt in 2015.

Het project in Tuindorp is toegelaten tot de wedstrijd. De bewoners zijn er trots op. En willen van dit nu nog onooglijke stukje groen een moestuin maken. Ze nodigen andere buurtbewoners uit om mee te werken en mee te eten! De initiatiefnemers willen ook de jongeren mee laten doen. Er is al contact met buurthuis Elto en het jongerenwerk van 't Pandje. Bovendien hebben de buren een sponsor gevonden in Tuincentrum Den Helder. Het centrum sponsort stekjes, plantjes en zaden.

De kartrekkende bewoners zijn Albertha Postma, Adrie Lieuwma en Tina Heester. Zij werken nauw samen met buurthuis Elto en het jongerenwerk en opbouwwerk van de Wering.