Mam, ik bel je zo terug

26 february 2014
Schagen

Hoe verwerk je het verlies van je kind, nadat ze op brute wijze van het leven is beroofd? Hoe vind je een manier om, samen met je gezin, door te leven? Tijdens hun openhartige lezing beschrijven Jacques en Wanda Beemsterboer hoe er na de moord op hun 20-jarige dochter Nadine op 2 december 2006 een definitief einde leek te zijn gekomen aan het geluk van hun hele gezin. Zij vertellen hoe de uitgebreide aandacht voor de dood van Nadine enerzijds een belasting is geweest, maar dat deze erkenning van het verdriet anderzijds ook mogelijkheden heeft gecreƫerd. Nu, na 7 jaar, kunnen zij zeggen dat de tijd inderdaad heelt en dat verdriet een plek krijgt. Hoe dat is gegaan, is een lang verhaal waarin Nadine, de aanloop naar de zaterdag 2 december, de bijzondere uitvaart en de publiciteit een rol hebben gespeeld.

Toekomstplannen

Tijdens de lezing gaan Jacques en Wanda verder in op het overleven na de moord op je kind en je zus en de rouwverwerking. Zij vertellen ook over al hetgeen nadien tot stand is gekomen, zoals het boek 'Mam, ik bel je zo terug', het theaterstuk 'Voor en Nadien', de Nadine Foundation en de plannen voor de nabije toekomst. Zo geven zij de toehoorders informatie over wat deze gebeurtenis met hun als gezin heeft gedaan en nog steeds doet en geven zij vanuit hun ervaring aan hoe je als deskundige of als betrokken buitenstaander (van buren tot hechte vrienden en familie) een dierbare nabestaande kan helpen in het rouwproces. Daarmee richten ze zich met hun lezing op een breed publiek van zowel professionals (uitvaartverzorgers, zorgmedewerkers, ritueelbegeleiders en (rouw)deskundigen) als nabestaanden en andere belangstellenden.

Informatie

De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur staan koffie en thee klaar. Bezoekers dienen zich vooraf aan te melden via www.yarden.nl/aanmelden. De toegang is gratis. Bel voor nadere informatie: 088-9273820.