Succesvolle derde groepsaankoop zonnepanelen

16 january 2014
Schagen

In totaal worden meer dan 19.000 zonnepanelen bij de Noord-Hollandse deelnemers geïnstalleerd. Samen zorgen zij daarmee jaarlijks voor een reductie van bijna 2.500 ton aan CO2 emissie. Als daarbij de resultaten van de vorige acties van SamenZonneEnergie worden opgeteld, komt in Noord-Holland in totaal jaarlijks bijna 9.000 ton minder aan CO2 vrij. "Het aantal door de netbeheerder geregistreerde zonnepanelen geeft aan dat in de deelnemende gemeenten ook buiten de groepsaankopen om het aantal zonnepanelen sterker is toegenomen dan bij niet deelnemende gemeenten. Naast de installaties via SamenZonneEnergie, zijn in deze gemeenten 40% meer zonnepanelen geïnstalleerd dan in omliggende gemeenten. Deze groepsaankoop brengt opnieuw zonne-energie onder de aandacht en de verwachting is dat het aantal installaties de aankomende tijd weer aanzienlijk toeneemt en Noord-Holland nog meer verduurzaamt"meldt Ans Heijne namens de gemeente Schagen. "Voor ieder zonnepanelensysteem dat via SamenZonneEnergie wordt geïnstalleerd, doneert iChoosr aan ontwikkelingsorganisatie Humana.Dat levert voor deze groepsaankoop een totaalbedrag van ?8.820,- op. Humana steunt hiermee de vakopleiding duurzame energie in Malawi."

Informatie

Heeft u zich niet voor deze groepsaankoop ingeschreven of het aanbod niet geaccepteerd, maar bent u (nog) wel geïnteresseerd in de aanschaf van een zonnepanelensysteem? Kijkt u dan voor informatie over volgende groepsaankopen op www.SamenZonneEnergie.nl .

De gemeenten die - naast Schagen - de derde groepsaankoop zonnepanelen initieerden, zijn: Alkmaar - Amstelveen - Bergen - Bloemendaal - Castricum - Den Helder - Diemen - Drechterland - Enkhuizen - Haarlem -Heerhugowaard - Heiloo - Hollands Kroon - Hoorn - Koggenland -Langedijk - Medemblik - Opmeer - Schermer - StedeBroec - Uithoorn en Zaanstad.