Goud voor Dick en Petra Broers

29 september 2013
Nijkerk

Deze uitreiking werd georganiseerd door de coƶperatie TVM (Transportverzekeringsmaatschappij) in het Hart van Holland in Nijkerk.

Jaarlijks maken chauffeurs met hun vrachtwagen veel kilometers en daarom is het van groot belang hun vakmanschap op peil te houden. Waar mogelijk wordt dit door TVM gestimuleerd en beloond. Bijvoorbeeld met het TVM-veiligheidsplan, waarvan Ridders van de Weg onderdeel is. Transportbedrijven en leden, die verzekerd zijn bij TVM, kunnen hun chauffeurs hieraan deel laten nemen.

Chauffeurs die drie jaar niet of zonder schuld bij een verkeersongeval betrokken zijn geweest, komen in aanmerking voor een bronzen onderscheiding. Vijf jaar wordt beloond met zilver, tien met goud en twintig met goud plus diamant.

Het TVM-veiligheidsplan is opgericht in 1966 en heeft inmiddels 25.000 Ridders op de teller staan. Dit jaar werd aan 576 chauffeurs brons toegekend; dat gebeurde op de bedrijven waar zij werkzaam zijn. 434 kregen zilver uitgereikt, waarvoor eveneens een schaatser was aangetrokken: Rintje Ritsma. Aan 98 chauffeurs, onder wie dus Dick Broers, werd goud toegekend en tien kregen diamant.