Sloeproeien en zeskampspelen

03 april 2013
Kolhorn

Dat heeft ertoe geleid dat de plaatselijke ijsclub en buurtvereniging Kolhorn Vooruit én Maatwerk in Sport, een bedrijf dat actief is in de sportevenementenmarkt, de handen ineen hebben geslagen voor een nieuw initiatief: Het Kolhorner Waterweekend. Het is de bedoeling dat dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt in Kolhorn.

Het eerste Kolhorner Waterweekend is op 31 augustus en 1 september. Tijdens dit weekend vinden twee watergebonden evenementen plaats: Het Open Nederlands Kampioenschap Sloeproeien op zaterdag en op zondag een carrousel van watergebonden zeskampspelen voor inwoners van Hollands Kroon.

Onder auspiciën van de Nederlandse Sloeproei Federatie vindt zaterdag het Open NK plaats. Er wordt over twee afstanden gevaren: een sprint van 700 meter en een lange afstand van 19 kilometer.

Speciaal voor buurtverenigingen, sportverenigingen, bedrijven en vriendengroepen wordt een gezellige en uitdagende zeskampdag georganiseerd op en aan het water van Kolhorn. Dat belooft veel waterpret voor zowel deelnemers als bezoekers en supporters. Er wordt een evenemententerrein ingericht aan de Ansjoviskade. De gemeente stelt een speciale wisseltrofee ter beschikking, gemaakt door een kunstenaar uit de gemeente.

Dinsdag 16 april, tijdens de kick off, worden de overeenkomsten getekend tussen de gemeente en de organisatie van het Kolhorner Waterweekend en tussen Kolhorn vooruit en Maatwerk in Sport, de initiatiefnemers. Ook worden de verschillende activiteiten nader toegelicht. De Kick Off is in het museum Op Zeeland in Kolhorn aan de Westfriesedijk 66B, aanvang 18.45 uur.