Eerste panelen Zon in de Kop op het dak

17 july 2012
Schagen

Installatiebedrijf Van Schaijk komt 23 juli langs bij de familie Westrik. Aan het einde van de dag zullen de panelen op het dak van de woning aan de A. Postmastraat 15 bevestigd zijn. Rond 10.30 uur zal het eerste paneel worden geplaatst. Wethouder Jos Beemsterboer van de gemeente Schagen is hierbij aanwezig.

De verwachting is dat veel panelen zullen volgen, in zowel de gemeente Schagen als de gemeenten Harenkarspel en Zijpe. Op 17 juli jl waren al 157 aanvragen door Zon in de Kop ontvangen. Doelstelling van de actie is het bereiken van een opbrengst van 500 Kilowattpiek. Uitgaande van de ontvangen aanvragen zitten we al ruimschoots over de helft Investeren in zonnepanelen is niet alleen goed voor de omgeving, ook voor de portemonnee. Het levert lagere energiekosten op en een gezonder klimaat.

De actie Zon in de Kop waarbij burgers en ondernemers kunnen profiteren van een speciaal aanbod om zonnepanelen aan te schaffen loopt tot 16 september. Informatie over de actie is te vinden op www.facebook.com/zonindekop. Bezoekers van deze pagina hoeven geen account van Facebook te hebben om de informatie te bekijken. Ingevoerde gegevens zijn niet zichtbaar voor andere gebruikers van Facebook.

De partijen achter Zon in de Kop zijn de gemeenten Schagen, Harenkarspel en Zijpe in samenwerking met HVC, het Millennium Comité Schagen, Ontwikkelingsbedrijf NHN en de Noordhollandse Energie Coöperatie.