De Kleine Verleiding komt met bijzonder conceptalbum

19 may 2016
Heemskerk

Na het uitbrengen van twee muzikale voorlopers, in de vorm van twee singles, waarvan met name 'Gewoon' meer dan goed beluisterd is, werd het voor De Kleine Verleiding hoog tijd om het vierde studioalbum het levenslicht te laten zien. De officiƫle release van 'Verhalen uit de stad' vindt komende vrijdag, 20 mei, plaats.

Wortels

De Kleine Verleiding is oorspronkelijk een Nederlandse band uit Heemskerk, die al sinds begin jaren '80 Nederlandstalige rockmuziek maakt. De wortels zijn terug te vinden in de oude blues/rock traditie van Nederland.

De groep, in 1982 opgericht door de broers Jan, Willem en Sjoerd Teerenstra, heeft door de jaren heen diverse bezettingen gekend. In 1986 wordt de eerste geluidsdrager uitgebracht. Als er in 2004 een einde komt aan de samenwerking van de drie broers, besluit Jan Teerenstra om alleen verder te gaan.

Conceptalbum

Vanaf 2000 tot en met 2006 zijn er drie albums uitgebracht, waarvan 'Residu' tot op heden de laatste was. Bijna tien jaar na 'Residu' verschijnt dan nu vrijdag 'Verhalen Uit De Stad', het vierde studioalbum. Dit nieuwe album is het eerste dat min of meer als conceptalbum kan worden beschouwd.

Levensloop

Dat gaat iets verder dan het feit dat zowel in het eerste als in het laatste nummer over 'de stad' wordt gezongen. De verschillende verhalen en observaties, die in de diverse nummers aan bod komen, moeten de luisteraar meenemen in de levensloop en de gevoelswereld van een aantal bewoners in een appartementencomplex in de stad.

De verstokte Bintangs-fan, de zich revancherende scholier, de berouwvolle weduwnaar, het twijfelende stelletje, de componist, de troostende danser, de depressieveling, de filmgek, de uit-gebluste zangeres en de misleide vrouw, allemaal komen ze aan bod middels korte flitsen uit hun belevingswereld en samen vormen ze 'de verhalen uit de stad'.'

Eerbetoon

Muzikaal gezien wordt er door De Kleine Verleiding op dit album gretig teruggegrepen naar de oude blues/rock traditie van de band, met als buitenbeentje het instrumentale 'Julia', dat als regelrechte ode aan de band Ekseption mag worden beschouwd.

Het resultaat is een afwisselende rockplaat geworden, met een vintage gevoel, welke als een geslaagde representant van de aloude 'IJmond Rock Scene' kan worden beschouwd.

Zie voor meer informatie dekleineverleiding.nl