Handbalsters Meervogels in halve finale

02 may 2016
Akersloot

Vorig jaar lag het team er na de eerste ronde al uit, terwijl zij nu de punten mee naar huis namen vanuit Volendam én Hem tegen achtereenvolgens Vido en Valken/Alphatours. De kwartfinale werd daarom in Akersloot gespeeld tegen Schagen. Schagen is in de zaal onderaan in de hoofdklasse geëindigd, maar hebben mazzel dat zij niet hoeven te degraderen volgend seizoen, omdat andere teams zich terugtrokken. De dames van Meervogels, die in de zaal 2e eindigden in de eerste klasse, wisten dat zij zeker een kans maakten om te winnen.

Meervogels startte voortvarend en liet prima acties in de aanval zien met daar tegenover sterk verdedigend werk. Hoewel Schagen nog wist aan te haken met een paar afstandsschoten en cirkelcombinaties, stond Meervogels goed haar mannetje. Meervogels wist een gaatje te slaan en zette dit prima door. Ruststand 12-7.

De tweede helft verliep nog veel beter dan de eerste. Diverse malen kon Meervogels mooie breaks lopen en Schagen op het verkeerde been zetten. Daarnaast stond de verdediging als een huis. De druk werd opgevoerd en Meervogels liep verder uit. Schagen antwoordde af en toe met een mooi schot maar het werd al gauw duidelijk dat de punten voor Meervogels waren. Eindstand 30-15.

Hiermee heeft Meervogels de halve finale bereikt, op donderdag 19 mei tegen Hollandia T. De wedstrijd is om 19.30 uur in Tuitjenhorn.