Michel Butter komt uit Kenia over om TSM te lopen

06 june 2014
Heemskerk

Editie 33 van de TSM-loop wordt niet op Vaderdag gehouden. Het is nu de vierde zondag van juni dat het startschot klinkt voor deze bekende halve marathon. De voorinschrijving is inmiddels gesloten. Er kan alleen nog op de dag van de wedstrijd (zondag 22 juni) een startnummer verkregen worden. Maar daarvoor is alle ruimte. Zie de site www.av.dem/marquetteloop

Op de Heemskerkse basisscholen worden in deze periode inschrijfformulieren uitgedeeld. De TSM-loop staat ook vermeld in de schoolsportagenda van Sportservice Kennemerland in de gemeente Heemskerk. Mevrouw A. Manger, directeur Engineering & Sites Services van Tata Steel, lost het startschot voor de jeugdlopen. Sportwethouder Aad Schoorl doet dat voor de 7, de 14 en de 21.1 km.

Omdat er hard wordt gewerkt aan de nieuwe rotonde op de Rijksstraatweg (kruispunt met de Marquettelaan) zal het parcours aangepast worden. Alle informatie hierover volgt in de week voorafgaande de loop. Over twee weken is meer bekend over de deelname van andere genodigde atleten. Bij atletiekvereniging DEM, de organisatie achter de Marquetteloop, zijn ze nu al in hun sas met de deelnam van Butter.

Maar ook Paul Zwama is een topper, weet kenner Rob Kleine van av DEM. "In maart liep Zwama een halve marathon in 1 uur en vijf minuten. Dit betekent dat met Butter erbij de spanning omhoog gaat. Ook Michel zal geen record lopen op 22 juni, maar ik acht hem wel in staat 1.04 of 1.05 te lopen. Dat maakt het natuurlijk extra aantrekkelijk om naar te kijken want dat zijn zeker toptijden."