Brouwerij Dampegheest valt in de prijzen

25 april 2015
Limmen

Hun lentebockbiertje heeft de naam "Ut eerste Kieftai", dat is gevonden bij Brouwerij Dampegheest. Een fris en fruitige Lentebock met de smaak van het voorjaar en evengoed vol aroma. De bezoekers mochten proeven van alle biertjes en een keuze maken voor wat betreft 'lekkerste Bockbiertje'. Tussen de 38 deelnemers bevonden zich diverse brouwerijen uit Engeland, Belgiƫ, Duitsland en natuurlijk Nederland. Hoewel de concurrentie zeer sterk was viel Dampegheest in de prijzen en wist de tweede plek te bemachtigen. Slechts drie stemmen scheelde het met de eerste prijs die ging naar een Duitse brouwerij. Het beste Nederlandse Bockbier komt dus duidelijk bij Dampegheest vandaan. Geweldig resultaat uit Limmen.

Het volgende bierfestival vindt plaats tijdens "De week van het Nederlandse bier", met onder andere op zondag 7 juni het Noord-Hollandse Bierfestival in de Grote of Sint-Laurenskerk in Alkmaar, vanaf 13.00 uur.

Wilt u op korte termijn genieten van "Ut eerste Kieftai" van de tap, dat kan bij restaurant Wier&ga op het Bakkerspleintje in Castricum. Trouwens, dit Lentebock is een uitstekende combinatie bij het eten van asperges, die eerdaags volop te koop zijn.