Edo Knol gelooft in Telstar

01 september 2014
Velsen-Zuid

'Inderdaad, ik schoot de bal weg en Enzio Boldewijn gaf mij een heel klein tikkie. Niet zo slim, want de 4e man stond er met zijn neus bovenop. 1-0 voor met nog wat seconden te gaan voor de rust en de gehele 2e helft moeten zij met een man minder door. Dat hebben we goed uitgespeeld', analyseerde de middenvelder die door een polsblessure van Jonathan Kindermans zich in de basiself heeft geknokt.

Vaste Waarde

'Heel triest voor Jonathan natuurlijk, maar ik ga er nu alles aan doen een vaste waarde te worden en hoop mijn trainer te kunnen overtuigen. Hoe ik hem karakteriseer? Michel Vonk is een trainer die er bovenop zit, iedereen scherp houdt en tracht steeds meer voetbal in ons team te krijgen. Als doelstelling hebben we de top acht geformuleerd, dus wat dat betreft zitten we nu op schema toch?' poneerde de zelfbewuste tiener die al op driejarige leeftijd bij VSV bij de guppen mee huppelde.

Speelminuten

'Een uitstapje naar HFC Haarlem, terug naar VSV en toen de overgang naar EDO waar ik al op zestienjarige leeftijd debuteerde in het eerste. Den Haag toonde vervolgens interesse en dat was natuurlijk niet tegen dovemans oren gezegd. Dit seizoen echter kon ik of meetrainen bij het eerste of bij de A-1. Dat zag ik niet zitten, vandaar mijn overgang naar Telstar. Hier hoop ik de nodige speelminuten te krijgen. Ik heb vertrouwen in onze groep. Achterin staat het als een huis en aanvallend worden we steeds meer volwassen. Misten we aanvankelijk nog veel kansen, vanavond vlogen de eerste twee schoten op doel er in. Dat is heel leuk hoor kan ik je vertellen en smaakt duidelijk naar meer', stelt de Velserbroeker die al snel gewend is geraakt aan de mokerharde jingles uit de kleedkamer die tot ver buiten hun domein te horen zijn.

Los gaan

'Ja, heerlijk toch? Van alles wat, Nederlandstalig, Latin beats, house ?noem het maar op. Vooral na winstpartijen is het heerlijk de zinnen te verzetten. Volle bak op het veld en dan even lekker los gaan. Ik constateer dat onze groep steeds meer naar elkaar toe groeit en ik dan ook zie geen enkele reden waarom wij niet lekker gaan meedoen dit seizoen.'