Rally ligfietsen door duin

20 june 2013
Beverwijk

De rally is een project van de Stichting Techno Challenge, waarin bedrijven, scholen en overheid samenwerken om technisch onderwijs te promoten. Het afgelopen jaar hebben de teams zelf hun aerodynamische ligfiets gebouwd. Tevens hebben de leerlingen technische verbeteringen bedacht en aangebracht. Tijdens de rally worden diverse opdrachten uitgevoerd. Voorafgaand aan de start is er een technische keuring en presenteren de teams hun doorgevoerde verbeteringen. Het Sunrider Rally project is een initiatief van Tata Steel in samenwerking met Alliander.

De Sunrider Rally start op vrijdag 21 juni om 10 uur met een technische keuring bij het Kennemer College in Heemskerk. Om 10.30 uur gaan de teams naar de startlocatie in Wijk aan Zee (parkeerplaats bij de ingang van het duin aan de Meeuwenweg), waar ze om 11 uur aan de rally beginnen. Die voert door de duinen van Heemskerk, Beverwijk en Castricum. De tocht eindigt om 14.30 uur bij De Moriaan in Wijk aan Zee.

De deelnemende scholen zijn: Kennemer College (Beverwijk), Technisch College Velsen, Felisenum (Velsen-Zuid), Teylingen College (Voorhout), Casparus College (Weesp), PCC (Alkmaar) en SG Tabor (Hoorn).