'Tepels op muur' niet gewaardeerd in Castricum [update]

17 may 2013
Castricum

De kunstenaars hadden vóór zij aan hun kunstwerk begonnen nog goedkeuring gevraagd aan de gemeente, de politie en de eigenaar van de schutting. De reacties waren positief en ook het eindresultaat viel in de smaak van de wijkagent en omwonenden. Toch kwam er een klacht binnen bij de politie van een dorpsgenoot die zich ergerde aan de kunstzinnige uiting van de afgebeelde vrouwspersoon. De politie ging bij de kunstenaars op bezoek met het verzoek om de uiting aan te passen. Voorgesteld werd een BH-tje. De uiteindelijke aanpassing is echter een stuk radicaler (zie foto's). Een duidelijk statement, zo lijkt het.

Op de sociale netwerksite facebook druppelen inmiddels de eerste reacties binnen. "Kom nou buurjongens, terug die tepels!" schrijft bijvoorbeeld buurtbewoner Martin Sneijder op facebook. "Jullie laten je toch niet door een klager op je kop zitten. Op Rembrandt's Nachtwacht kwam ook veel commentaar, maar die heeft niks overgeschilderd. Ik denk dat ik een aktiegroep begin: Tepels op de muur, da's puur natuur!

Er zou inmiddels een soort van compromis bereikt zijn door de illustratie vrijdagmiddag weer aan te passen. Dat blijkt van een creatieve fotoshopper te zijn.