Winnaar Patina doet mee aan verkiezing 'beste van N-H'

22 december 2011
Uitgeest

Volgens juryvoorzitter Nick Snijders, de algemeen directeur van de Kamer van Koophandel levert Patina 'het beste voor de bovenkant van Nederland'. Boots en zijn Patina Groep kregen de prijs niet zomaar. De 'dakdenker' had te maken met geduchte concurrenten. Spijkers Kwasten te Velsen-Noord om te beginnen. Anno 2011 laat deze onderneming, die ook verfbenodigdheden en sanitairmeubelen levert, de Copenhagen kwasten in 'booming' China maken. Joop Spijker begon in 1948 met de handel in kwasten vanuit zijn kofferbak.

De derde genomineerde voor de IJmond Primeur was Bourgondische Lifestyle. Snijders van de Kamer van Koophandel liet weten tot hij het juryrapport had gelezen nooit te hebben gedacht dat de crème de la crème van leveranciers aan toprestaurants 'in deze robuuste vis- en staalregio' zou zitten. Bourgondisch Lifestyle heeft zich als buurtwinkel, de vestiging zetelt nog steeds op de Plantage, volgens de jury opgewerkt tot een internationale spelers en parel van dit gebied.

De prijsuitreiking was dit jaar in Bob's Party Palace en drukker bezocht dan vorig jaar, toen de firma Zwart techniek uit IJmuiden de prijs in ontvangst mocht nemen. Het heeft misschien allemaal te maken met de moeilijke economische tijden waarin we verkeren, zo liet een van de oudere bezoekers weten. "En dan is netwerken ook heel erg belangrijk."

De aanwezigen werden nog toegesproken door gedeputeerde Jan van Run, die vertelde dat samenwerking binnen de IJmond vanzelfsprekender is dan er wel wordt gedacht. "De IJmond is en blijft een prachtig en veelzijdig gebied", aldus de gedeputeerde, die er aan toevoegde dat de provincie daar in wil blijven investeren.

Landschap

Tijdens de uitreiking van de IJmond Primeur donderdag in Bob's Party Palace is Stichting Landschap Noord-Holland verkozen tot winnaar van de Meergroep Award 2011. Deze prijs werd voor de achtste keer uitgereikt en gaat naar het bedrijf uit de regio dat zich het meest heeft ingezet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De ruim driehonderd bezoekers van de IJmond Primeur brachten naar aanleiding van drie filmpresentaties hun stem uit op de drie genomineerden: MW Bouw uit Beverwijk, Deen Supermarkt filiaal Europaplein in Heemskerk en Landschap Noord-Holland uit Heiloo.

Het interview dat presentator Dennis van der Geest, voormalig judoka en nu ook dj, verzorgde trok veel stemmers over de streep. Danny Jongert, begeleid werker bij Landschap Noord-Holland, reageerde prima op de vragen van Van der Geest en kon op veel sympathie uit de zaal rekenen. Hij zei: "Nee, ik vind het helemaal niet fijn om thuis te zitten, ik wil lekker werken in de buitenlucht. Het is belangrijk voor me, ik kan niet zo goed stilzitten en dan ga ik me vervelen". In een omgeving van louter werkgevers een prima verhaal.