@TheoBovens gaat niet met vakantie, maar leest voor uit #HarryPotter en drinkt een #Gouverneur

25 november 2012

Onder het motto Harry Potter kalt plat, leest de Queens Commissioner op 31 juli om 19.30 uur fragmenten uit Harry Potter voor bij kinderboekhandel De Boekenwurm in Maastricht. Uiteraard doet hij dat in het Maastrichts, de taal waarmee hij is opgegroeid. Dat heeft de provincie vandaag bekendgemaakt.

Het bezoek aan de kinderboekenzaak maakt deel uit van een keur aan activiteiten door heel Limburg die Bovens komende zomer onderneemt. ,,In plaats van op vakantie te gaan, wil hij tijdens deze tour de nadruk leggen op ontmoetingen met de sectoren zorg, cultuur, sport, bedrijven en toerisme”, aldus de provincie.

Die arme gouverneur! Hij blijft dus aan het werk! Hij gaat naar het Preuvenemint, het Orlando Festival, het Orgelfestival Limburg, het Zuid-Limburgs Federatiefeest, Klassiek op Locatie, de Oogstdankfeesten in Berg aan de Maas, het Limburgfestival in Midden-Limburg en het Zomerparkfeest in Venlo.

Ook gaat hij naar Museum Van Bommel van Dam in Venlo en maakt hij een stadswandeling in Roermond, waarbij ook het Pierre Cuypershuis, het Arresthuis, het oude Kerkhof (Kapel in t Zand) en kasteel Hillenraad worden bezocht. Ook stapt hij op de fiets. Al trappend gaat hij naar Kesteel Keverberg in Kessel en De Raay in Baarlo. In Neer houdt hij even halt om een Gouverneur te proeven.

Pedaleren doet hij ook in Noord-Limburg. Zo fietst hij naar Grubbenvorst (landelijk bekend van de megastal die er gepland staat), het bezoekerscentrum van de Maasduinen en het Duitse kerkhof in Ysselsteyn.

Tijd om uit te rusten is er bijna niet, want er moet ook een etappe van Hertog Limburgpad worden gewandeld. En een etappe van de Heuvelland Wandelvierdaagse. Ook de langste trap van Limburg, die van Snowworld, wordt beklommen.

Verder verenigt Theo Bovens het nuttige met het aangename door een bezoek te brengen aan de Katakomben in Valkenburg, een museum in Vaals, Wijndomein Fromberg en het Continium Kerkrade. Ook bezoekt hij de Schippersbeurs en (kasteelpark) Elsloo.

Het drukke programma is een vervolg op zijn succesvolle Limburgtour, van oktober 2011 tot maart 2012. De zomertour is bedoeld om breder en dieper hernieuwd kennis te maken met Limburg. Daarnaast wil hij sommige bezoeken uit zijn Limburgtour verdiepen omdat toen de nadruk toen lag op veel en vaak korte ontmoetingen, soms in de vorm van speeddaten.

De zomertour staat trouwens niet alleen in het teken van leuke dingen doen. De vier door de provincie gesubsidieerde instellingen hebben in overleg programmas gemaakt die gericht zijn op beleven en contact met werkers en jeugd/jongeren. Twee keer wordt de gouverneur ruim een etmaal ondergedompeld zodat hij van binnenuit beleeft wat de jeugdzorg doet en betekent.

Ook bezoekt Bovens de ziekenhuizen in Sittard-Geleen, Weert, Venlo, Roermond en Heerlen en maakt hij kennis met het Toon Hermans huis (Sittard).

Verder vinden er bijzondere ontmoetingen plaats met Limburgse expats, de buitendiensten van de Provincie Limburg: groene brigade, wegendienst en handhaving/RUD. In Valkenburg aan de Geul bezoekt hij zorgcentrum Oosterbeemd. Voorts gaat hij naar het regionaal Historisch Centrum in Maastricht. Ook gaat hij mee met de waterpolitie.

Een aantal bedrijven staat op de rol voor een bezoek of gesprek. Dit betreft onder andere Toverland Sevenum en themaparken Brunssum, Rockwool,  Faurecia Emissions Control, APT Kurvers, Smurfit Kappa, Sappi (Maastricht en Lanaken), Scelta Champignons en Sibelco.

In de kop van Noord-Limburg begroet de gouverneur in Mook de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse. De gouverneur sluit zijn zomertour af op 1 september met een ontmoeting met Scouting Limburg.

Je gelooft het bijna niet. Alsof hij het nog niet druk genoeg heeft twittert hij ook nog eens over zijn belevenissen. Bovendien houdt de gouverneur een webblog bij.