Liège Airport snapt niet waarom Ryanair kiest voor 'verouderd' MAA

25 november 2012

Delcourt reageert hiermee op de woorden van Ryanair-topman Michael OLeary. Deze gaf eind vorige week tegenover het Franse blad Paris-Match te kennen geïnteresseerd te zijn om met een deel van zijn vloot vanaf vliegveld Luik te gaan vliegen. 
Luchthaven Luik timmert stevig aan de weg. Volgens recente berekeningen is het op het gebied van vrachtverwerking op zes na het belangrijkste vliegveld ter wereld. Maar het heeft evenzeer ambities om op het vlak van personenvervoer de nodige meters te maken.
Het is overigens niet de eerste keer dat Ryanair openlijk interesse toont voor Luik. Vorig jaar nog zijn er op het hoogste niveau besprekingen geweest.
,,Eigenlijk", bevestigt luchthavenwoordvoerder Delcourt, ,,wordt er al heel lang gesproken, maar het zijn altijd maar vluchtige contacten.'' Hij zegt blij te zijn dat de allerhoogste baas van Ryanair nu wederom zijn belangstelling heeft laten blijken. 'Buurman' Charleroi hoeft in elk geval nergens voor te vrezen. ,,Als Ryanair lijnen zou willen onderhouden vanaf Luik, zal dat in goed overleg gaan met Charerloi gebeuren'', aldus Delcourt.