Hoeksche Waard heeft ADHD Café

19 october 2012

ADD (Attention Deficit Disorder) en ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) zijn aangeboren aandoeningen waarbij hyperactiviteit en lichamelijke onrust optreedt.

Bij het AD(H)D Café staat laagdrempeligheid voorop. Het gaat om een gezellig samen zijn met mensen die je begrijpen of begrip hebben voor AD(H)D. "De bezoekers van een AD(H)D café ervaren het als zeer plezierig en ontspannen met lotgenoten onder elkaar te zijn" aldus Pauline van Roon, die zich enige tijd als Impuls vrijwilliger inzet. Samen met Colien Cogenbach runt zij het AD(H)D café Barendrecht en gaan nu in Strijen van start.

Thema's

De eerste donderdag van de maand zullen de deuren van Pinokkio open staan van 20.00 tot 23.00 uur. De vrijwilligers van Impuls zijn daar om informatie te geven. Ook zullen er buiten de gebruikelijke contactavonden, thema-avonden worden georganiseerd waar onder andere Dr. Rob Rodriques Pereira en Dr. Sanne Vink zullen spreken.

De onderwerpen voor de thema-avonden zijn uiteenlopend, wat is AD(H)D, over medicatie, het AD(H)D brein, pubers en hun AD(H)D, AD(H)D en werk. Naar onderwerpen die bezoekers aangeven wordt natuurlijk ook gekeken of er een passende thema-avond voor georganiseerd kan worden.

Strijen