Snelwandelaar Colin Versteeg (18) is razendsnel

16 july 2013
Hoofddorp

De eerste ronde kende diverse onderdelen zoals het meermaals beklimmen van de trap aan de oostzijde van de plas en vele heuvelsprints. Opvallende aanwezige bij de training was de Veenendaler Colin Versteeg. De 18-jarige atleet won al eens zilver en brons op de Nederlandse indoorkampioenschappen.

Komende zondag doet hij voor het eerst mee aan het Nederlands kampioenschap 20 kilometer snelwandelen in en rond het olympisch stadion in Amsterdam. Ook dan behoort hij tot de medaillekandidaten. De deelnemers aan de centrale training wandelden ook nog twee keer een ronde op volle snelheid over het officiƫle parcours rond de Toolenburgerplas, inclusief de steile klim aan de zuidzijde.

Versteeg verpulverde daarbij het rondenrecord snelwandelen en bracht het eerst op 18.35. Na een korte pauze van 8 minuten ging hij er echt voor en zette vervolgens een verbluffende 16.32 neer, een snelheid van bijna 12 kilometer per uur.

In de middag liep het gezelschap nog een duurloop, waarvan het parcours ging door Overbos, Floriande, Boseilanden, langs het Spaarne Ziekenhuis en door het Haarlemmermeerse Bos.

De Nederlandse snelwandelaars zijn van plan om vaker Hoofddorp aan te doen. Eind juni deed al een ploeg met snelwandelaars uit Nederland en Belgiƫ in estafettevorm mee aan de 'Zes uur van Haarlemmermeer'.