Burgemeester feliciteert mevrouw Hogenhout met 110de verjaardag

02 september 2015
Badhoevedorp

Met hoog bezoek, want burgemeester Theo Weterings kwam haar persoonlijk feliciteren. 'Ach, wat leuk dat u gekomen bent,' zei mevrouw Hogenhout. 'Hoe lang komt u al op mijn verjaardag?' Het antwoord van Weterings luidde: 'Dit is al de zesde keer dat ik hier ben, vanaf dat u 105 werd.' Samen met de burgemeester sneed ze de feestelijke taart aan en werd er door alle aanwezigen uit volle borst het 'Lang zal ze leven gezongen'. De burgemeester wenste haar in zijn toespraak vooral veel gezondheid toe.

Mevrouw Hogenhout is de op-een-na oudste inwoner van Nederland, de oudste inwoner van de provincie Noord-Holland, en daarmee vanzelfsprekend ook van Haarlemmermeer.

Achterkleindochter Femke werd 12: 'Vanmorgen hebben we hier feest en vanmiddag heb ik thuis mijn eigen feestje.' Mevrouw Topsvoort, de dochter van mevrouw Hogenhout, woont in de Schuilhoeve. 'Als ik het wel eens met vreemden over mijn moeder heb, die in de Meerwende woont, denken ze: die is vast een beetje in de war. Nou, ik zie niet goed, maar ik spoor wel.' Ze gaat regelmatig op bezoek bij haar moeder. Achterkleinzoon Simon (12), kleinkind van mevrouw Topsvoort, komt regelmatig bij zijn oma. 'Ik heb in de grote vakantie nog bij haar gelogeerd. Dan gaan we boodschappen doen en naar oma Greetje, (mevrouw Hogenhout), zo noemen we haar'. Mevrouw Hogenhout heeft zes kinderen, negen kleinkinderen en zeventien achterkleinkinderen en brengt haar dag door met wat lezen, breien en naaien.