Publiek speelt mee in 'Het is maar een spelletje'

03 november 2014
Badhoevedorp

Hans Kibbeling (Jeroen Ketel), had een moeilijke avond. Problemen met zijn vriendin Pleuni (Regina Verlaan), een echtpaar, dat op het laatste moment heeft afgezegd, allerlei kapotte techniek en Herman, de klusjesman (Piet Commandeur), die het spul zou moeten repareren, maar onvindbaar is. En dat terwijl het publiek al klaar zit en de quiz LIVE op TV gaat. Genoeg verwikkelingen om de kijkers in de zaal een heel leuke avond te bezorgen.

Vriendin Pleuni, die dolgraag de hoofdprijs wil winnen, een geheel verzorgde cruise met zakgeld toe, vormt met Herman een 'echtpaar'. Ze nemen de plaats in van het stel dat afbelde. Kibbeling heeft geen makkie aan zijn zes kandidaten. Twee mannen (gespeeld door Donnie van Waard en Eric Sekrève) laten duidelijk blijken dat ze er helemaal geen zin in hebben en laten dat hun vrouwen duidelijk merken. Allerlei zotte taferelen passeren de revue en natuurlijk winnen Pleuni en Herman tegen hun verwachting de cruise. Maar dan komt de baas van de quiz, Gerard Reutelaar (Ben Ketel) onaangekondigd op het toneel en ontmaskert de klusjesman Herman. De aanwezigheid van Pleuni is ook verdacht. 'Zeker het vriendinnetje van jou, Hans.' Kibbeling, zijn assistente (Marja Visser) en de productieleiding (Irma Dekker) proberen Reutelaar aan het verstand te brengen dat het om een noodoplossing gaat maar tevergeefs. Allemaal de volgende ochtend bij Dreutelaar op het matje. Gelukkig gaat dat niet door omdat?? Ga het zelf zien, het is de moeite waard. Aangespoord door de productieleider mag het publiek klappen en 'ach' en 'Aa' roepen want de toeschouwers hebben in dit stuk een actieve rol.

Toneelvereniging De Plankenisten, heeft geweldige acteurs in huis. Jeroen Ketel is geknipt voor zijn rol als quizmaster. Schijnbaar moeiteloos staat hij de hele avond op het toneel. Een tweede belangrijke rol is weggelegd voor Regina Verbaan, die in het stuk volop gebruikt maakt van haar verleidelijke lichamelijke charmes. Na een poos niet te hebben gespeeld, is ze weer terug. Meesterlijk is ze in het pauzenummer waarin ze schitterend gekleed optreedt en playbackt. Ook alle hier niet genoemde spelers krijgen een pluim, net als het decorteam dat opnieuw op het kleine toneel van de Karavanserai een prachtig decor neerzetten. Altijd een hele klus. Natuurlijk een groot compliment voor Marjolein van der Veldt, de regisseur, die zes maanden met haar troep aan het stuk heeft gewerkt.

De Plankenisten staan met 'Het is maar een spelletje' op 14 en 15 november in schouwburg De Meerse, Raadhuisplein te Hoofddorp. Kaarten kosten 15 euro (inclusief pauzedrankje en garderobe).