Jonge ondernemer Marcel van den Brink: 'Klein blijven en groot denken'

02 april 2013
Badhoevedorp

Marcel bezocht eerst de lts en werd zo een volleerd timmerman. Daarna deed hij een vervolgopleiding tot assistent-uitvoerder. De eerste jaren na zijn opleiding werkte hij voor een baas. 'In die periode ging ik steeds meer eigen klussen doen, naast mijn werk. Toen mijn werkgever stopte met zijn bedrijf adviseerde hij mij om helemaal voor mezelf door te gaan en dat heb ik gedaan!' In deze tijd van crisis houdt hij het hoofd boven water. 'In tegenstelling tot veel grote bedrijven, die redden het nu vaak niet. Samen met een aantal vaste zzp'rs kunnen we nog genoeg klussen doen!'

Marcel is zeer tevreden met de creatieve kant van zijn vak. 'Klanten zijn vaak heel lang bezig met hun plan. Ik kan met ze meedenken en ze adviseren en wanneer ik dan het eindresultaat zie van onze gezamenlijke inspanning dan geeft me dat veel voldoening.' Zijn praktische en oplossingsgerichte instelling komt hem bij de advisering van zijn klanten goed van pas. Maar ook tijdens het bouwproces blijft hij meedenken. 'Voorop staat dat mijn klanten blij zijn met het eindresultaat!' Zijn advies aan andere jonge ondernemers: 'Zorg dat je goed werk levert en dat je je stinkende best doet. Je zal het moeten hebben van positieve mond-tot-mondreclame. En reken op het maken van lange dagen.' Over 15 jaar hoopt hij op dezelfde manier bezig te zijn als nu. 'Het bevalt me goed zo. Ik heb geen behoefte om uit te groeien tot een groot bedrijf. Kortom, klein blijven en groot denken.' En wie weet wordt het ooit wel Bouwbedrijf van den Brink & Zoon, want zijn 2½ jaar oude zoontje neemt nu al graag de hamer, zaag en nijptang ter hand.

Waarom hij de Award zou moeten winnen? 'Ik neem de klant als uitgangspunt en probeer dat te koppelen aan een servicegerichte instelling. Ik vind het belangrijk dat de klanten ook echt aandacht krijgen voor hun plannen en dat ze voor de hele klus een duidelijk aanspreekpunt hebben.' In 2012 ontving hij het keurmerk kwaliteitsvakman, een jaarlijkse beoordeling door klanten. 'Dat is voor mij een positief visitekaartje.'

Op 24 april tijdens de jaarvergadering van de Ondernemers Sociƫteit Badhoevedorp (OSB) wordt bekendgemaakt wie de winnaar is van de trofee OSB Jonge Ondernemers Award en de bijbehorende 1000 euro cash.

Lezers van het Witte Weekblad kunnen de jury helpen bij de keuze van de winnaar door te stemmen op de poll die vanaf vandaag, woensdag 3 april, te vinden is op www.dichtbij.nl . Tot 17 april kan men daar aangeven wie de Jonge Ondernemers Award 2012 zou moeten winnen.