Abbenes krijgt een Facebook-dorpsfeest

01 march 2013
Abbenes

De Vennepse versie van de groep is al weken een doorslaand succes. En stond in feite aan de wieg van de Abbenessense versie.

'Omdat ik werd uitgenodigd voor Je bent Nieuw-Venneper als... dacht ik dat het leuk zou zijn om ook voor Abbenes een groep te beginnen', verklaart oprichter MartinĀ  Meiland. 'Vele dorpelingen en oud-dorpelingen vinden elkaar in deze groep.'

Cijfers
Inmiddels hebben zo'n 400 (oud-)Abbenessers hun weg naar de website gevonden. Ter vergelijking: volgens cijfers van de gemeente wonen er op dit moment 1.195 mensen in het dorp.

Maar het blijft, net als in Nieuw-Vennep, niet bij alleen maar praten op internet. 'Meteen werd het idee geopperd om een feest te organiseren', vertelt Meiland. 'De Oranje Evenementen Vereniging (OEV) was direct enthousiast om dit te doen. Na een vergadering werd besloten om 29 juni het dorpsfeest 'Je bent Abbenesser als' te houden.' Locatie voor het feest is het MFT.

Meepraten
Wie graag op de hoogte wil blijven van de vorderingen, of gewoon lekker mee wil praten, kan zich aanmelden via de Facebook-groep of de Facebook-pagina van de OEV.