De Geniedijkbrug is geland

08 october 2012
Hoofddorp

In de nacht van 2 op 3 oktober werd het brugdek boven de hoofdrijbaan richting Amsterdam geplaatst en de nacht daarop, van 3 op 4 oktober, volgde het brugdek boven de hoofdrijbaan richting Den Haag. Het verkeer op de snelweg is beide keren tien minuten stilgelegd, zodat de brugdelen op hun plaats konden worden gezet konden .

Bij de werkzaamheden werd een kraan op de drie afgesloten rijbanen geplaatst en het brugdeel werd in de takels gehangen.

De afsluiting op woensdagnacht liet nog ruim een half uur op zich wachten vanwege het nog drukke verkeer. Uiteindelijk is de brug in 8 minuten op zijn sokkels geplaatst. Het brugdeel richting Amsterdam, dat een dag eerder werd geplaatst, nam 9 minuten in beslag.

De bouwers hadden toestemming om de A4 voor maximaal 10 minuten af te sluiten. Voor iedere 5 minuten extra zou een boete van 10.000 euro volgen. Bij afblazen van het project zou de boete 50.000 euro bedragen.

Als alles volgens planning verloopt, kan de brug aan het einde van dit jaar of begin volgend jaar in gebruik genomen worden.

www.n201.info