'Wat een fantastische hobby'

29 november 2011
Hoofddorp

Tientallen leden van de amateurbrouwersvereniging waren op hun maandelijkse verenigingsavond bij elkaar en dit keer was er niet alleen aandacht voor het bier, recepten en andere zaken. Burgemeester Weterings kreeg twee flessen Polderbok 2011 aangeboden uit handen van Theo van der Voorde en Jan Wurpel. Zij zijn mannen van het eerste uur bij 't Wort Wat en nu lid van de polderbokcommissie. Weterings liet het gerstenat zich goed smaken goed smaken.

De burgemeester was erg tevreden over de smaak en memoreerde aan de brouwers: 'Wat hebben jullie toch een fantastische hobby.' In zijn toespraak legde hij een verband met de poldersmaak van het bier, de Tilburgse invloed en het fraaie etiket, met daarop De Cruquius. De oprichters van 't Wort Wat waren lid van de Roerstok, een Tilburgse brouwersvereniging en Weterings liet hen weten dat hij een geboren en getogen Tilburger is.

Van der Voorde en Wurpel wilden dichtbij huis hun hobby beoefenen en hebben in 1994 de huidige vereniging opgericht. Inmiddels zijn ruim tweehonderd amateurbrouwers lid van de vereniging, die met tweehondwerd leden de grootste amateurbrouwersclub van Nederland is. Polderbok staat sinds 1997 op de agenda bij 't Wort Wat en is een succes. Het edele vocht is dit jaar gebrouwen bij de Amsterdamse brouwerij De Prael en is op het bokbierfestival (Amsterdam) in oktober geschonken. In Hoofddorp hebben de restaurants Elders en Lieveling de Polderbok getapt en het is ook verkocht bij Gerard van Bourgondiƫen (keurslager) en De Ridder (kaasspecialist), maar was binnen de kortste keren uitverkocht. Er zal dus op Polderbok 2012 gewacht moeten worden om te kunnen proeven.

Meer informatie: www.twortwat.nl.