Gepke de Leef moet vier maanden de cel in

15 november 2011
Hoofddorp

Ze is vandaag, donderdag 10 november, dan ook niet op de zitting aanwezig. Dat is voor de politierechter geen reden om de zaak aan te houden. De Leef heeft inmiddels een strafblad van tien kantjes en uit het dossier blijkt dat het allemaal begon toen in 2007 haar vader overleed. Sindsdien verwijt ze haar zus dat deze ervoor zorgde dat ze veel geld van de erfenis is misgelopen. Haar agressieve gedrag is veelal op deze zus gericht.

De Leef verkeert inmiddels in het daklozencircuit en heeft lokale bekendheid verworven vanwege kampeeracties voor de deur van instanties waar ze zich niet goed behandeld voelt, zoals het politiebureau te Hoofddorp. Vandaag zou ze zich moeten verantwoorden voor zeven, voornamelijk in Hoofddorp gepleegde zaken, variërend van belediging en het ingooien van ramen tot het gooien van urine in het gezicht van een arrestantenbewaarder. In augustus 2011 kwam De Leef wél opdagen tijdens een zitting. Daarbij bleek dat ze niet mee wil werken aan onderzoek.

De officier van justitie vindt dat het nu maar eens moet stoppen en eist een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden. De rechter meent dat één zaak primair niet is bewezen en legt een gevangenisstraf op van vier maanden.