Op heksenjacht in Griezelnes

31 october 2011
Abbenes

Het was zaterdag 29 oktober de achtste editie van het feest, waarvan de organisatie in handen is van de Oranje Evenementen Vereniging, de jeugdraad, toneelvereniging Spelenderwijs en vele andere vrijwilligers.

Vuurkorven
Donderdag, vrijdag en zaterdag werd het hele dorp versierd. Ook veel inwoners deden volop mee aan het feest, door vuurkorven te laten branden en hun tuin te versieren met lichtjes, spookjes, heksen en pompoenen. Griezelnes rook de hele avond naar verbrand hout.

Nadat de deelnemers zich hadden verzameld in het dorpshuis kwam plots de politie met loeiende sirene aangereden. Twee agenten vertelden de aanwezigen over de ontsnapping van heks Grieselda. Zij was extreem gevaarlijk en moest snel opgepakt worden.

Heksen
Een rechercheur van de politie vertelde de kinderen vervolgens dat honderden jaren geleden er in Griezelnes een school stond voor heksen op de plaats waar nu basisschool De Tonne staat. Op deze school werden heksen opgeleid. Heks Grieselda was een vervelende heks en is in een kluis gestopt en haar bezem en toverstaf werden afgepakt.

Zonder deze twee attributen had ze geen kracht om te toveren. Nu tijdens de verbouwing van de school is de kluis gevonden en geopend en zo ontsnapte Grieselda en liep ze door het dorp op zoek naar haar toverstaf en bezem. De kinderen moesten Grieselda, de toverstaf en de bezem zoeken.

Heksenjacht
Na een griezelige tocht langs allerlei posten in het dorp, waar kinderen onder meer een pompoenenloop moesten doen en puzzels op moesten lossen, eindigde iedereen weer in het dorpshuis. Met de onderweg gevonden letters moest het woord 'heksenjacht' worden gemaakt en enkele deelnemers hadden de oplossing goed.