Silverstone meer dan alleen karting

26 august 2014
Zwanenburg

In het midden van de jaren negentig wilden Hans Kok, Ron Ruijken samen met Rob de Leeuw beginnen met de opzet van indoor karting. Alle drie waren afkomstig uit de rallywereld. Een geschikte locatie voor karting werd gevonden aan de Weerenweg in Zwanenburg. De combinatie van sportief bezig zijn en een gezellig samen zijn met uitstekend eten werd een succes. Al anderhalf jaar na de start werd het centrum uitgebreid met een Lasergame hal.

Later kwam er nog een evenementenhal bij. Hier kon men bungee voetbal spelen, deelnemen aan het gladiator spektakel of sumo worstelen. Echter ook aan het eten werd de nodige aandacht besteed. Er is een ridderzaal waar men onder andere kan barbecueën en een restaurant waar men à la carte kan eten. Silverstone werd hierdoor centrum vooral geschikt voor groepsuitjes. Rob de Leeuw: 'In een aantal perioden van het jaar hebben wij eigenlijk voornamelijk bedrijfsfeesten. Dat is van begin oktober tot eind december en van begin april tot eind juni. Maar ook particulieren komen hier voor bijvoorbeeld vrijgezellen uitjes en kinderpartijen. Bij het karten moet men wel rekening houden met de minimum leeftijd van 8 jaar en een minimum lengte van 1.40 meter. Overigens individueel karten is ook mogelijk'

Vorig jaar werd gestart met de uitbreiding van het centrum met zes bowlingbanen. Tevens werd een deel van het centrum verbouwd en verbeterd. De verbouwing duurde ruim drie maanden, maar het resultaat is uitstekend.

Silverstone

Weerenweg 21-23

1161 AE Zwanenburg

Tel.: 020-4973858

www.silverstone.nl