Steun in de rug bij probleemoplossing

29 november 2012
Nieuw-Vennep

Het doel van Ik en Zo is kinderen en jongeren (6 tot 16 jaar) zich bewust te laten worden van hun eigen manier van denken. Ze worden gecoacht om daar zelf positieve veranderingen in aan te brengen, gebruikmakend van hun innerlijke kracht om problemen op te lossen.

Kinderen
Als leerkracht op een basisschool vindt Van Amsterdam het leuk om kinderen met problemen individueel te begeleiden. 'Die een-op-een aandacht is heel belangrijk als er sprake is van boosheid, weinig zelfvertrouwen, een 'vol' hoofd en faalangst. Maar ook andere angsten of concentratieproblemen. Er kunnen veel redenen zijn.'

De kindercoach kenmerkt zich door de oplossingsgerichte aanpak. Samen met het kind bekijkt ze waar het goed in is, zodat het kind die kwaliteiten, talenten en mogelijkheden kan gebruiken bij het zoeken naar een oplossing.

Zelfvertrouwen
'Ik los het probleem niet op, dat mag het kind zelf doen. Dat geeft zelfvertrouwen. Kinderen moeten zelf het moment voelen, dat ze iets anders moeten doen.' Volgens Van Amsterdam is kindercoaching 'veel laagdrempeliger dan therapie'.

Kinderen en hun ouders worden door scholen of kinderdagverblijven geadviseerd om bij Ik en Zo een steuntje in de rug te zoeken.

Ik en Zo kindercoaching, Hugo de Vriesstraat 32A, Nieuw-Vennep. Tel.nr. 06-10769641. Meer informatie staat hier.