Ashanti scouts op Bever Doe Dag

03 july 2014
Zoetermeer

De Ashanti-groep uit Zoetermeer deed voor het eerst mee in dit regiospel van regio Vlietstreek. Met totaal 100 kinderen van acht scoutinggroepen uit Leidschendam-Voorburg, Rijswijk en Zoetermeer werden er op zaterdag spelletjes gespeeld binnen het thema 'WaterProof'.

De bewoners van Hotsjietonia, het dorp waar de Bevers iedere week hun normale avonturen beleven, werden door Stuitert bij elkaar geroepen omdat hij flessenpost had gevonden in het water.

Schatkaart

Een doorzichtige schatkaart zorgde voor veel vraagtekens, maar door verschillende opdrachten uit te voeren in het dorp, konden de Bevers een echte kaart bemachtigen die onder de doorzichtige kaart moest worden gelegd.

Speurtocht

Na een korte speurtocht met de complete kaart vonden de Bevers samen met Steven Stroom in het Water een schatkist. Daarom moesten ze 'waterproof' zijn?

Aan het begin van de middag gingen de Bevers naar huis met een mooie badge als aandenken.

Wil je ook een leuke, avontuurlijke vrijetijdsbesteding? De Bevers van de Ashanti-Groep Zoetermeer hebben opkomst op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur aan de Prismalaan 18 (wijk Rokkeveen) teZoetermeer