Publieksprijs Kunst & Cultuur voor Yu Lan Leffers

15 december 2013
Zoetermeer

Voor deze jaarlijks toe te kennen prijs zijn in 2013 vijf personen of instellingen genomineerd door zowel de inwoners van Zoetermeer als een comité van aanbeveling. De genomineerden waren Yu Lan Leffers, theaterdocente bij het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC), de theatermaker van Loser!, aanstormend cabarettalent Carlo Kip, Wijkmuseum 'Het Metrum', AVRO's Junior Dance winnares Kyra (van het duo Kyra & Trijntje) en het Team Stadsmuseum.

In restaurant 1892 Eten & Drinken hebben de genomineerden een kort optreden verzorgd, waarna wethouder van cultuur, Hans Haring, officieel de winnaar van de Publieksprijs Kunst & Cultuur 2013 bekend maakte. Hij overhandigde de stralende winnares de Publieksprijs met het ' 'Bronzen Visdiefje' en de cheque ter waarde van 1000 euro.

Pesten

Yu Lan is (als dramatherapeut en theatermaker) het afgelopen jaar zeer succesvol gebleken in het ontwikkelen van theatervoorstellingen die maatschappelijke problemen als 'pesten' adresseert en bespreekbaar maakt. Loser! is een voorstelling over pesten, tegen pesten, inclusief een nabespreking om de bewustwording in de klas te vergroten. De voorstelling laat zien hoe onzinnig pesten is en wat het teweeg kan brengen.

Naast het succes van Loser! is Yu Lan op dit moment samen met Theaterhart en het CKC Digital Art Lab bezig met het ontwikkelen van een project rondom cyberpesten bij middelbare scholieren.