Explorers op kamp in Tsjechiƫ

13 august 2012
Zoetermeer

'Samen met vrienden en vriendinnen beleven ze de tijd van hun leven tijdens een week kamperen, bivakkeren in een gebouw van een collega Scoutinggroep of op het water', vertelt Edwin Albers. 'Het kamp is het hoogtepunt van het Scoutingjaar. Alles wat de scouts het afgelopen jaar geleerd hebben, brengen zij in de praktijk. Een weekje zonder ouders samen uitdagende en grensverleggende activiteiten ondernemen in de vrijheid van de natuur. Niet alleen in Nederland maar ook over de grens.'

De explorers van de Zoetermeerse Scoutinggroep John McCormick (JMC) vertrokken zaterdag met twee busjes naar de Tsjechische plaats Kobyly. Met het zomerkamp sluiten ze scoutingseizoen 2011-2012 af.

De belevenissen zijn te volgen op de website www.johnmccormick.nl of via de faceboek-groep 'John McCormick Explorers Openbaar'.

Na de vakantie vindt vervolgens op 22 september het jaarlijkse overvliegfeest plaats waarbij de oudste van elke speltak (leeftijdsgroep) over gaan naar de volgende. Door het overvliegen komen er bij een aantal speltakken weer plekken vrij voor nieuwe leden.