Startup Experience in Leiderdorp

21 april 2015
Leiderdorp

Jongeren uitdagen om creatieve oplossingen te bedenken voor sociale thema's, dat is het doel van de Amerikaanse organisatie Startup Experience. Oprichter Henrik Scheel is deze week in Leiderdorp om Nederlandse studenten een ondernemende manier van denken te leren. Tijdens een tweedaags programma maken de studenten kennis met design thinking, business model-innovatie en rapid prototyping. Aan de hand van een maatschappelijk vraagstuk leren ze concrete problemen te benoemen en te vertalen naar mogelijkheden voor een nieuwe onderneming.

Vitaliteit

Het thema voor de Startup Experience in Leiderdorp is vitaliteit. Hoe kun je mensen helpen een gezonde levensstijl te ontwikkelen met goede voeding, voldoende beweging en sociale interactie? Hoe creëer je bijvoorbeeld een werk- of leefomgeving waarin jong en oud vanzelfsprekend gezonde keuzes maken? Maar ook: welke nieuwe verdienmodellen kun je hierbij bedenken? In teams gaan de vijftig studenten aan de slag om rondom dit thema plannen en protypen te ontwerpen.

Opening

Laila Driessen, burgemeester van Leiderdorp, verzorgt de opening van de Startup Experience. Na twee dagen leggen de studenten hun ondernemingsplannen voor aan een jury van lokale experts: Robert Strijk (wethouder gemeente Leiden), René de Jong (programmamanager Economie071), Ivo de Nooijer (directeur Luris / Universiteit Leiden), Erna Kortlang (voorzitter ondernemersvereniging BV Leiden) en Erik Versnel (directeur Bedrijven Rabobank Leiden-Katwijk) zullen de resultaten beoordelen.

Partners

De Startup Experience wordt wereldwijd gegeven. Creatief bureau Friskijkers uit Leiden en de ondernemers achter AREA071 uit Leiderdorp namen het initiatief om deze workshop naar Nederland te halen. De hogeschool en universiteit bleken direct geïnteresseerd in deelname en daarnaast verbonden Economie071, Rabobank Leiden-Katwijk, Ondernemersfonds Leiden, Luris en de gemeente Leiden zich als partners.

www.startupexperience.nl