Zeven keer koper bij Appassionato

28 february 2014
Leiderdorp

Met een concert vooraf en een etentje toe, heeft Appassionato onlangs haar 12,5 jarig bestaan gevierd. Dit gemengde koor ontstond toen enkele leden hun jeugdkoor ontgroeiden maar wel wilden blijven zingen. Zij besloten tot oprichting van een eigen koor. Een advertentie zorgde voor verdere zangers/-essen, zowel met als zonder ervaring. Ook een dirigent vonden ze al snel. Een naam? Eén van de oprichters woonde in de Maarten 't Hartstraat, een ander op de Buitentocht; daaruit ontstond 'hartstocht'. Maar veel mooier klonk dat in het Italiaans, de muziektaal bij uitstek.

Intussen zijn er 31 leden, waarvan er zeven al vanaf het eerste uur meezingen, en nog altijd vol passie. De leden komen behalve uit Leiderdorp ook uit de regio: Leiden, Alphen aan den Rijn, Oude Wetering, Roelofarendsveen en Voorschoten.

Leden noemen de kleinschaligheid, gemoedelijkheid, het betrokken zijn bij elkaar en het afwisselende repertoire ('van Bach tot Beatles' maar ook film- en musicalsongs en wereldmuziek), als redenen waarom zij juist dit koor kozen. Dat laatste blijkt ook duidelijk uit wat zij noemen als hun lievelingslied: Peggy's Song, Bohemian Rhapsody, Cantique de Jean Racine, The Entertainer, Fame is a fickle food, en Lo Yissa Goy.

Hoogtepunten door de jaren heen waren de concerten in de Dorpskerk, een internationaal korenfestival en Muziek in het Museum. Ontroerend was onlangs ook de medewerking aan een kerstviering voor mensen met een verstandelijke beperking.

www.appassionato.nl