Vrijwilligers gezocht voor stoomtrein

04 april 2013
Leiden

Ze hebben in de ruim 40 jaar van hun bestaan heel wat bereikt. Rond de oevers van het Valkenburgse Meer rijden stoom- en dieseltreinen. Op het grote terrein is een prachtig buitenmuseum gerealiseerd met replica's van antieke, spoorse gebouwen. In de grote werkplaats wordt oud roest met veel kennis van zaken gerestaureerd. Veel van het industriƫle erfgoed is te zien in het eigen smalspoormuseum. Zij zoeken weer nieuwe medewerkers die vanaf dit voorjaar naar hun keuze worden ingezet als gastheer/gastvrouw, conducteur, verkoopmedewerker of voor onderhoud of administratie. Een interne opleiding wordt verzorgd.

Bij de Stoomtrein Valkenburgse Meer werken uitsluitend vrijwilligers. Samen zorgen zij voor de exploitatie van een uniek historisch spoorwegbedrijf met museum en werkplaats. Op dit moment zijn al meer dan 100 vrijwilligers actief, maar er is werk genoeg voor nog meer vrijwilligers. De sfeer onder de medewerkers is goed en zij kunnen beschikken over uitstekende voorzieningen.

De Stoomtrein Valkenburgse Meer ontvangt jaarlijks zo'n 13.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het is een erkende museumorganisatie en ook nog een officiƫle trouwlocatie. Het museum omvat zeven grote gebouwen met een oppervlakte van meer dan 5.000 vierkante meter. De spoorlijn is drie kilometer lang en ligt in het recreatiegebied Valkenburgse Meer bij Leiden. Dit jaar komen het nieuwe station en de motorlocomotievenloods in gebruik. Zo'n zestig dagen per jaar is het museum geopend en rijden stoom- en dieseltreinen

Informatie via info@smalspoormuseum of telefonisch op dinsdag- of donderdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur op tel 071-5724275.