Start bouw jongerenwoningen

15 march 2013
Leiden

Ondanks de zware tegenwind in de bouw en de grote problemen in de corporatiesector gaat de SHWJ door met het bouwen van sociale huurwoningen voor haar doelgroep. Met dit project biedt de SHWJ starters op de woningmarkt de kans om zelfstandig in Leiden te gaan wonen.

Het gaat om een aanbouw van 46 één- en tweekamerunits naast, op en onder de bestaande Rijnoeverflat. De bestaande flat van 35 units wordt opgetopt met een verdieping van vijf appartementen. Onderaan, in de plint, maken de bergingen plaats voor zeven woningen. Deze woningen komen hierdoor direct aan het water te liggen. Naast de reeds bestaande flat aan de waterkant wordt een nieuwe flat van acht verdiepingen met in totaal 34 eenheden gebouwd.

De woningen

De bij de SHWJ ingeschreven woningzoekende zijn enthousiast over het aanbod, de mooie locatie en de goede prijs-kwaliteitverhouding van de woningen. Alle woningen vallen onder de huurtoeslaggrens. Meer dan de helft van de appartementen kijkt uit over het water van de Nieuwe Rijn/ Galgenwater met uitzicht op het centrum van Leiden. Alle woningen hebben een eigen balkon waarbij voor de woningen op de topverdieping door de terugspringende gevellijn extra buitenruimte wordt gecreëerd.

De woningen worden verhuurd door de SHWJ. In het vierde kwartaal van 2013 zullen de woningen toegewezen worden aan woningzoekenden die bij de SHWJ staan ingeschreven. Woningzoekenden tussen de 18 en 27 jaar kunnen zich inschrijven bij de SHWJ , zie hiervoor de website www.SHWJ.nl .

De 46 huurwoningen zijn ontworpen door Mulderblauw architecten uit Zoeterwoude. Ze worden gebouwd door aannemer Du Prie bouw en ontwikkeling b.v. uit Leiden. Om de overlast van de bouwwerkzaamheden voor de omgeving te beperken en de bouwtijd drastisch te verkorten wordt voor de nieuwbouw gebruik gemaakt van een prefab betonnen casco en een prefab houtskelet topverdieping. De extra verdieping op de bestaande flat wordt gemaakt van prefab houtskelet units.

De verwachting is dat de bouw voor het einde van het jaar zal zijn afgerond.