Bus blijft in Zoeterwoude

22 february 2013
Leiden

In de tijd van Connexxion werd het dorp aangedaan door lijn 32. In de eerste plannen van Arriva verdween de tweede bus door het dorp helemaal, maar op het laatste moment werd besloten om lijn 365 tijdens kantooruren een rondje te laten maken.

Hevig protest van bewoners én gemeente zorgde er namelijk voor dat de bus door het dorp zou blijven rijden en dat er niet opgestapt hoefde te worden langs de N206. Maar volgens de website van Arriva zou dit slechts tijdelijk zijn.

Zodra de N206 voor de dorpenaren wel goed bereikbaar zou zijn, wat het nu nog niet het geval is, zou een halte genaamd Westeinde gebruikt moeten worden. Deze zou ook buiten het dorp vallen, waardoor de bus, die het traject Leiden - Zoetermeer rijdt, niet meer door het hele dorp hoeft te rijden.

Op de website viel te lezen: 'Zodra de geplande halte aan de provinciale weg gereed is, gaan alle ritten van lijn 365 via de N206 rijden.' Dit schoot echter in het verkeerde keelgat bij de gemeente en zij laat al weten een brief in de maak te hebben.

Dit is echter niet meer nodig, zo laat een woordvoerder van Arriva weten. De plannen voor bushalte 'Westeinde' zijn inmiddels al geschrapt. Ook in de toekomst zal de bus door Zoeterwoude blijven rijden, zo wordt verzekerd.