JCS plaats miljoenste anker

25 november 2011
Voorschoten

Het miljoenste anker komt voort uit een jarenlange ervaring waarbij JCS ankers heeft geplaatst en hier onderzoek naar heeft verricht. Het idee voor een onderzoek naar de optimale inzet van spouwankers is ontstaan vanuit het project 'De Molens' te Leiden. Hier bleek dat er niet voldoende ankers in het gevelmetselwerk waren geplaatst, waardoor diverse gevels opnieuw gemetseld en verankerd dienden te worden om de veiligheid voor de bewoners en omgeving te kunnen waarborgen.

Naar aanleiding van die bevindingen werd door JCS de noodzaak gezien tot een onderzoek naar de optimale inzet van spouwankers, in samenwerking met Rinus van Nieuwkasteele en Cees van Niel van woningbouwvereniging de Sleutels, waarbij het constructieve onderzoek werd verzorgd door Gerard van Drie van Bureau Hageman. De resultaten van het onderzoek zijn gebruikt om ankers op de meest effectieve manier in te zetten waarbij Total Wall Concept de beste partner was, om zo gebouwen weer veilig en leefbaar te maken en waardevastheid te garanderen.

Vanaf 2006 is JCS dan ook werkzaam met de gevelverankeringen van Total Wall Concept en was hiermee de eerste en snelst groeiende partner van Total Wall Concept in Nederland die de roestvast stalen wokkelvormige draadanker is gaan toepassen. Deze techniek bevat vele voordelen, zoals kostenbesparingen en minimale overlast voor bewoners. Inmiddels heeft JCS de Total Wall Concept ankers voor diverse woningbouwverenigingen, beleggers en VVE's geplaatst. JCS is dan ook verheugd over de behaalde resultaten en de samenwerking met Total Wall Concept en zal haar kennis en vaardigheden op gebied van geveltotaalonderhoud met veel passie blijven voortzetten.