Kindermiddag Museum BroekerVeiling

02 may 2016

Zo kan er geknutseld worden, maar ook verkleedkleding en Oud Hollands speelgoed ligt klaar. Gek op dieren? Ga dan op avontuur in het levendige buitenmuseum. Uiteraard kan er ook nog steeds gezaaid worden. Er liggen zaadjes klaar en de zaaikalender mag gratis mee naar huis genomen worden. Wie vóór 12.00 uur binnen is ontvangt ook nog eens een ijsje.

Onder begeleiding van vrijwilligers kunnen jonge en oudere kinderen zich helemaal uitleven in de speciaal hiervoor ingerichte knutselhoek. Verder kunnen de kinderen kiezen voor kaarsen maken, verkleden als Ot en Sien, met elkaar een dansje leren en er kan gespeeld worden op het buitenspeeltoestel. Er zijn recent veel jonge diertjes geboren, zoals konijnen, lammetjes en geitjes, ook deze kunnen bekeken worden.

De houtdraaier en palingroker zijn aanwezig, maar ook Ome Dirk laat zijn gezicht zien die dag. Hij leeft nog in het jaar 1890 en is schipper van damschuit 'De Geestman'.

Tot slot kunnen de kids de Keurtocht doen, een actieve en leuke speurtocht. Bij slecht weer is er genoeg binnen te doen. Zo is er naast een knutselhoek ook een educatieve expositie om te bekijken en kunnen bezoekers deelnemen aan de rondvaart langs het Rijk Der Duizend Eilanden en de veiling in de afmijnzaal.