Italiaanse satire in Cinebergen

26 march 2013
Bergen NH

De opvolger van het fenomenale Gomorra is een typische Italiaanse satire op de spektakelmaatschappij en de hebzucht van de kleine man in tijden van materiële welvaart. In Reality raakt een Napolitaanse visboer zo geobsedeerd door zijn droom om deel te nemen aan de Italiaanse variant van de tv reality hit Big Brother dat zijn leven volkomen ontwricht raakt.

Life of Pi

Een inspiratieloze schrijver bezoekt de Indiase immigrant Pi Patel, die een verhaal heeft te vertellen dat je in een God doet geloven. In flash backs zien we Pi 's wonderbaarlijke geschiedenis. Zijn familie beheert een dierentuin in India. Wanneer zijn vader besluit om met zijn gezin en alle beesten naar Canada te emigreren, slaat het noodlot toe en wordt hun schip onderweg door een zware storm tot zinken gebracht. 227 dagen dobbert Pi stuurloos rond op de oceaan. De enige overlevenden van de ramp zitten met hem in de reddingssloep: een hyena, een oerang-oetang, een zebra, en een Bengaalse tijger.

Les Miserables

Opnieuw bestormt Les Misérables de theaters. De acteurs zingen live op de set en het decor is een gedetailleerde reconstructie van het negentiende eeuwse Parijs. Valjean leidt een miserabel leven. Dat verandert echter voor altijd wanneer hij de zorg op zich neemt van Cosette, de dochter van de alleenstaande moeder Fantine.

Reality draait 4, 8 en 10 april om 20.00 uur. Life of Pi draait 5 april om 21.00 uur, 7 april om 15.30 en 9 april om 20.00 uur. Les Miserables draait 6 april om 21.00 uur en 7- april om 20.00 uur. Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7. Kaarten: 8,50 euro. Reserveren: www.cinebergen.nl.