Moeizame overwinning Hugo Boys

02 may 2016
Heerhugowaard

In de eerste helft waren de Noordenders oppermachtig. In de zesde minuut al gaf Bob de Wit de eerste waarschuwing af. De handige linksbuiten snelde zijn directe tegenstander voorbij en vuurde zijn eerste schot op het Niedorper doel. Keeper Niels van der Hoek stond goed opgesteld en redde bekwaam.

Het overwicht van Hugo Boys was duidelijk, maar het duurde toch nog tot de 26e minuut voordat dit werd uitgedrukt in cijfers. Uit een strak aangesneden corner van Jeffrey de Cocq van Delwijnen kopte de goed spelende Thomas Ursem overtuigend in.

Heel af en toe waren er kleine speldenprikjes van Nieuwe Niedorp van met name Koos Stam en Timo Rood. Ze konden de Hugo Boys aanhang echter nog niet verontrusten. Zeker toen, na een foutje van keeper van der Hoek, Bob de Wit de 2-0 aantekende, leek het een gelopen race.

Andere tweede helft

Hoe anders was het in de tweede helft. Trainer Wagener had in de rust bij zijn mannen kennelijk de juiste snaar geraakt. De geelhemden streden voor iedere meter en waren duidelijk de bovenliggende partij.

Schoten van Rood, Stam en Hopman werden door keeper Kenny Beers nog prima gekeerd. Maar met de kopbal van Timo Rood, die van dichtbij de paal raakte, kwam de eerste tegentreffer steeds dichterbij. Het was spits Roy de Gier, die na een mooie actie van Rood, simpel intikte.

Die aansluitingstreffer gaf de Niedorpers vleugels en de druk op het Hugo Boys doel werd al maar groter. Zeker toen in de 83e minuut Richard Groen zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten. 'Nog 7 minuten overleven' moeten de Hugo Boys- spelers én supporters hebben gedacht. Dat werden er echter 17, want scheidrechter Egner kreeg er maar geen genoeg van. Bloedstollend tot het einde, maar de punten bleven in de Noord.